Ne pregatim de vizita...

SERVICII STOMATOLOGIE

ORTODONTIE

Indreptarea dintilor

APARATE DENTARE


Pozițiile defectuoase ale dinților pe arcada dentară determină probleme estetice și de sănătate orală. Aceste probleme se rezolvă cu ajutorul aparatelor dentare și a medicului specialist în Ortodonție.

Aparatele dentare se folosesc pentru un motiv estetic (de exemplu pentru a obține un zâmbet armonios) cât și pentru un motiv funcțional (pentru a obține o mușcătură ideală).

Prima vizită la ortodont poate fi făcută încă de la 6 ani, dar chiar și persoanele adulte de orice vârstă se pot adresa ortodontului pentru corectarea unor probleme.

De reținut că este mai bine să identificăm problema din timp și să începem tratamentul cât mai devreme. Avem astfel la dispoziție mai multe opțiuni pentru corectarea ei.

Tratamentul ortodontic nu se face doar din rațiuni estetice, ci și pentru îmbunătățirea sănătății orale. Anumite poziții anormale ale dinților pot face imposibilă igienizarea orală. Astfel apare inflamația gingivală care va determina sângerare, durere și creșterea în volum a gingiilor. Alte poziții nefavorabile ale dinților pot genera ocluzie inversă și complicații precum durerea articulației temporo-mandibulare sau dificultăți la deschiderea și închiderea gurii.

Dacă prezinți deja una din aceste probleme, ar trebui să îți programezi o consultație de specialitate.

Aparatul dentar o necesitate.

APARATE DENTARE FIXE

Se folosesc după vârsta de 12 ani. În funcție de aspect, locul de amplasare al brackeților și materialul din care sunt făcute se împart în: metalice, ceramice, safir, incognito (invizibil).


APARATE DENTARE MOBILE

Se realizează în laborator după analiza cazului. Purtarea lor poate începe la 6-7 ani, iar în jurul vârstei de 12 ani poate fi necesară schimbarea cu aparate dentare fixe.


CONTENTIA

După finalizarea tratamentului dinții au tendința de a reveni la poziția lor inițială. Din acest motiv este necesară aplicarea unei metode de contenție.

Contenția poate fi fixă (lipită pe partea interioară a dinților) sau mobilă.


PLAN DE TRATAMENT

Prima etapă este consultația realizată de medicul ortodont. În funcție de particularitățile cazului clinic și de dorințele pacientului, acum se alege tipul de aparat dentar. Pacientului îi este explicat specificul tratamentului ortodontic care implică în primul rând o igienă bucală foarte bună și controale periodice.

A doua etapă presupune montarea aparatului în una sau mai multe ședințe.

Urmează o etapă de monitorizare și controale regulate pentru activarea aparatului la fiecare 4-6 săptămâni.

În a patra etapă are loc îndepărtarea aparatului atunci când s-a obținut rezultatul dorit.

Ultima etapă constă în realizarea unui tip de contenție pentru a preveni dinții să revină la poziția inițială.


alb logo clinica stomatologica sectorul 1 dentomatic

Ajutată de experiența clinică a medicilor și tehnologia modernă utilizată, echipa Dentomatic MED acordă o importanță deosebită relației medic-pacient. Aici veți avea parte de servicii de calitate!

Noutati in Blog