Ne pregatim de vizita...
Tratamentul de canal se face fără durere, cu anestezie locală. Folosirea aparaturii moderne, precum microscopul, și a noilor tehnici de preparare și obturare crește rata de succes a tratamentului endodontic în special în cazul dinților cu diverse anatomii (canale foarte subțiri, calcifiate sau în poziții atipice).
Pulpa dentară se poate inflama, infecta sau necroza în anumite situații (cel mai frecvent ca o complicație a cariei dentare). Ajunsă în această situație, pulpa dentară trebuie îndepărtată, iar acest lucru se face prin tratamentul endodontic (cunoscut de pacienți ca ”tratamentul de canal” sau ”scoaterea nervului”).
Simptomele care sugerează o afecțiune la un dinte ce va necesita tratament de canal pot fi:
Este posibil să existe afecțiuni ce nu prezintă nici un simptom pentru pacient, dar ele să fie identificate de medicul stomatolog la un consult clinic sau cu ajutorul unei radiografii. Netratate, aceste afecțiuni pot genera complicații precum abcesul sau sinuzita de cauză dentară. După o perioadă mai lungă de timp, un astfel de dinte va necesita extracție.
Extractie sau tratament de canal?
De multe ori am fost puși de către pacienți în fața acestei întrebări. Extracția este mai simplă, se face mai repede și este mai puțin costisitoare pentru pacient. Trebuie să luăm în calcul și consecințele ei. În primul rând pacientul va rămâne cu un spațiu gol pe arcadă. Lăsat așa, acest spațiu va crea probleme în masticație și probleme dinților vecini. Protezarea lui poate fi dificilă și va implica mai mulți dinți stâlpi față de alegerea de la început a tratamentului de canal.
De aceea noi considerăm că este mai bine să salvam dintele cu ajutorul unui tratament de canal în loc să alegem extracția ca primă opțiune.
Aparatura performanta
Pentru obturarea canalelor radiculare, în timpul procedurii medicale noi folosim:
În clinica Dentomatic Med se acordă atenție deosebită acestor tratamente stomatologice ce sunt baza unor tratamente protetice mai complexe. Scopul tratamentului endodontic este de a prelungi viața unui dinte.
În funcție de particularitățile cazului, tratamentul endodontic se poate încheia într-o ședință sau poate necesita mai multe ședințe.
După un tratament de canal, dintele devine în timp friabil și își modifică culoarea.
Pentru a rezolva aceste probleme, recomandăm ca dintele să fie acoperit cu o coroană dentară.
Microscopul folosit în stomatologie are o magnificație de până la 25x.
Utilizarea lui în cazul tratamentelor endodontice crește rata de succes a acestora și permite realizarea unor intervenții dificile.
Cu ajutorul microscopului putem îndepărta un instrument fracturat pe canal sau putem identifica particularități ale dintelui imposibil altfel de observat.
În clinica noastră veți beneficia de echipamente și tehnici moderne pentru tratamentul canalelor radiculare, realizate de medici specializati în astfel de tratamente.