Ne pregatim de vizita...

Estetica Dentara

articol-estetica-dentara-1200x800.jpg

Clinica Dentomatic MED se mândrește cu standarde estetice ridicate cu care vine în întâmpinarea pacienților. Pentru îmbunătățirea esteticii dentare oferim ca manopere:

Albirea dentară

Albirea dentară este realizată în cabinet de către medicul dentist. Această manoperă presupune obligatoriu, cu o ședință înainte, realizarea unui detartraj și periaj profesional. Se aplică o substanță activă pe dinți, cu efect de albire, iar rezultatele pot fi observate de la prima aplicare. În general se fac 1-2 aplicări în ședințe separate.

De reținut că albirea dentară nu are efect asupra colorațiilor maronii determinate de carie, asupra plombelor vechi din compozit/ciment sau asupra coroanelor protetice dentare.

Albirea dentară poate fi făcută de pacienții de peste 18 ani care au încă dinții lor naturali. Pentru a se menține rezultatul, albirea poate fi repetată peste 1-2 ani.

Fațetele dentare

O altă metodă de îmbunătățire a esteticii dentare este reprezentată de fațetele dentare. Acestea presupun o preparare minimă a dintelui și aplicare fațetelor din material compozit sau din ceramică. Se consideră că fațetele de compozit au o durată de viața de până la 3 ani, în timp ce cele de ceramică au o durată de viață de 10-15 ani.

Refacerea plombelor

Pacientul poate prezenta reconstrucții coronare (plombe) vechi din amalgam, materiale compozite sau cimenturi dentare. Acestea pot prezenta colorații sau alte modificări de culoare față de momentul la care au fost puse. Astfel, pentru o estetică foarte ridicată (și în special după albirea dentară) se recomandă înlocuirea acestora.

Coroanele estetice din zirconiu

Coroanele pe suport zirconiu pot să înlocuiască vechile coroane pe suport metalic. Pe lângă rezistența asemănătoare metalului, coroanele pe suport zirconiu au o estetică foarte ridicată și după cimentarea în cavitatea bucală ele devin greu de diferențiat de dinții naturali chiar și de către medicul dentist.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


alb logo clinica stomatologica sectorul 1 dentomatic

Ajutată de experiența clinică a medicilor și tehnologia modernă utilizată, echipa Dentomatic MED acordă o importanță deosebită relației medic-pacient. Aici veți avea parte de servicii de calitate!

Noutati in Blog