Ne pregatim de vizita...

Implanturi Dentare

articol-implaturi-dentare-1200x800.jpg

Implantologia dentară este cea mai actualizată ramură a stomatologiei și de ea aparțin tehnicile prin care un implant inserat în osul alveolar ajunge să înlocuiască rădăcina unui dinte natural pierdut.

Implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan sau zirconiu cu ajutorul căruia se înlocuiește un dinte sau mai mulți dinți absenți de pe arcadă. Practic un implant dentar este inserat în osul alveolar și va ține loc de rădăcină, iar pe acest suport se va realiza protezarea ulterioară.

Indicațiile unui implant dentar

Implantul dentar se indică pentru înlocuirea unui dinte sau pentru susținerea unor lucrări protetice mai mari precum punțile dentare sau protezele dentare pe implanturi. Orice pacient care a pierdut un dinte definitiv este candidat pentru inserarea unui implant dentar. Inserararea implantului se poate realiza la majoritatea pacienților, intervenția nefiind recomandată la pacienții foarte tineri sau foarte bătrâni (persoane cu vindecare deficitară, vârsta peste 90 ani), mai sunt excluși pacienții cu boli cardiace sau alte boli grave asociate.

Inserarea implant dentar presupune mai multe etape:

vizita inițială, stabilirea indicației de tratament prin implant dentar și informarea pacientului despre intervenție și analizele medicale necesare.
intervenția propriu-zisă de inserare a implanturilor. Aceasta se realizează sub anestezie locală iar la final pacientul este liber să plece acasă în aceeași zi.
perioada de vindecare (osteointegrare) a implanturilor. Aceasta durează 3-6 luni, timp în care se așteaptă formarea de os în jurul implanturilor. În această perioadă pacientul beneficiază de protezare provizorie.
protezarea definitivă a implanturilor.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


alb logo clinica stomatologica sectorul 1 dentomatic

Ajutată de experiența clinică a medicilor și tehnologia modernă utilizată, echipa Dentomatic MED acordă o importanță deosebită relației medic-pacient. Aici veți avea parte de servicii de calitate!

Noutati in Blog