Ne pregatim de vizita...

Proteze Dentare

articol-proteze-dentare-1200x800.jpg

Protetica dentară se referă la înlocuirea unor dinți lipsă prin lucrări protetice fixe, mobile sau mobilizabile. Tot la protetică se recurge atunci când pacientul dorește îmbunătățirea aspectului estetic al coroanelor dentare.

În clinica noastră se realizează diferite lucrări protetice, printre care:

coroane/punți dentare ceramice pe suport metal (crom-cobalt sau aur platinat)
coroane/punți dentare ceramice pe suport zirconiu
coroane/punți dentare integral ceramice
fațete dentare
lucrări protetice pe implanturi dentare
proteze pe implanturi
proteze acrilice totale sau parțiale
proteze scheletate cu sisteme speciale
Coroana dentară ceramică pe suport metal

Caracteristica principală a acestei coroane este faptul că ea combină rezistența mecanică a metalului cu aspectul estetic al ceramicii. Practic coroana este formată dintr-o capă metalică acoperită total sau parțial de ceramică. Acest tip de coroană se folosește atât pentru restaurări unidentare cât și pentru punți dentare.

Coroana dentară ceramică pe suport zirconiu

Coroana dentară ceramică pe suport zirconiu a apărut ca o variantă la cea pe suport metalic: capa de metal a fost înlocuită cu zirconiu, a cărui rezistență este asemănătoare metalului, dar în schimb față de acesta nu determină reacții alergice și are un aspect estetic îmbunătățit.

Coroana dentară integral ceramică

Datorită faptului că nu mai prezintă schelet metalic sau de zirconiu, acest tip de coroană este cel mai estetic. Se indică folosirea lor doar în zona frontală deoarece nu au aceeași rezistență ca cele pe suport metalic sau zirconiu. Datorită rezistenței scăzute nu se fac de obicei punți mai mari de 2 elemente.

Fațete dentare

Fațetele dentare se folosesc pentru a îmbunătăți într-un timp scurt și cu intervenție minimă aspectul dinților unui pacient. Ele se pun în anumite situații peste dinții frontali (și uneori premolari) superiori și inferiori după o șlefuire minimă a dintelui. Fațetele dentare sunt realizate din compozit sau din ceramică. Cele de compozit au în general o durată de viață mai scăzută, de până la 3 ani, în timp ce cele de ceramică sunt mai rezistente, având o durată de viață de 10-15 ani.

Lucrări protetice pe implanturi dentare

Lucrările protetice pe implanturi dentare sunt puțin diferite față de cele pe dinți naturali. Aceste lucrări protetice sunt în general lucrări ceramice pe suport metalic sau pe suport zirconiu.

Proteze acrilice totale sau parțiale

Aceste proteze intră în categoria lucrărilor protetice mobile. Ele trebuie să fie îndepărtate zilnic pentru igienizare. Protezele dentare înlocuiesc dinții naturali ai pacienților și au scop funcțional și estetic.

Proteze pe implanturi

Acest tip de proteze presupune inserarea în prealabil a unui număr mic de implanturi (2-4 implanturi). După perioada de osteointegrare a implanturilor (3-6 luni) se poate realiza o proteză dentară ce va utiliza implanturile pe care se pun niște sisteme speciale tip capsă sau bare solidarizate. Proteza pe implanturi are sprijin și menținere superioare protezei clasice, fiind mai confortabilă pentru pacient.

Proteze scheletate cu sisteme speciale

În cazul în care o arcadă prezintă atât spații largi edentate cât și dinți naturali dar care nu pot fi utilizați pentru o restaurare fixă a arcadei și nu se alege tratamentul prin implanturi dentare, se pot realiza în această situație niște proteze scheletate ce folosesc dinții naturali restanți și diferite sisteme speciale precum croșete, capse, culise sau telescoape.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


alb logo clinica stomatologica sectorul 1 dentomatic

Ajutată de experiența clinică a medicilor și tehnologia modernă utilizată, echipa Dentomatic MED acordă o importanță deosebită relației medic-pacient. Aici veți avea parte de servicii de calitate!

Noutati in Blog