Ne pregatim de vizita...

SERVICII STOMATOLOGIE

TRATAMENTE CARII DENTARE

Proceduri generale in stomatologie

OBTURATII FIZIONOMICE DIN COMPOZIT FOTOPOLIMERIZABIL


Cariile dentare sunt cele mai frecvente afecțiuni ale dinților și se tratează în general prin plombe. Ele apar la toate vârstele și netratate duc la pierderea dinților.

Terapia dentară se referă la tratamentul cariilor și tratamentul endodontic. Specialiștii noștri pun accent pe salvarea sau prelungirea vieții unui dinte.

Tratamentul cariei presupune mai întâi îndepărtarea țesutului dentar afectat până se ajunge la țesut dentar sănătos. Atunci când cariile sunt profunde poate fi necesar și tratamentul endodontic (tratamentul de canal radicular).

Reconstructia coronara

Distrucția coroanei dintelui, datorată în general unui proces carios, și curățarea cariei în cabinet va lăsă la nivelul dintelui o cavitate. În funcție de dimensiunea ei, dar și de alte aspecte precum afectarea sau nu a nervului, reconstrucția coronară se poate face în mai multe feluri:

  • obturație fizionomică din compozit fotopolimerizabil
  • plombă de ciment
  • inlay/onlay (incrustații)
  • reconstrucție corono-radiculară (RCR) cu pivot din fibră de sticlă, zirconiu sau metal
  • coroană dentara

CARIA DENTARA

Caria dentară este cea mai frecventă afecțiune a dinților. Ea reprezintă o leziune ce se manifestă printr-o pierdere treptată și localizată de țesut dur dentar.

În stadiul de carie incipientă ea nu poate fi observată decât de medicul dentist, de aceea noi vă recomandăm efectuarea de controale regulate.

Când caria a fost sesizată de pacient, leziunile carioase sunt avansate. Este important ca leziunea să fie surprinsă cât mai devreme deoarece astfel tratamentul se face cu sacrificiu mai mic de țesut dentar sănătos.

O carie avansată se poate complica prin afectarea pulpei și va necesita tratament endodontic.


TRATAMENTUL CARIILOR

Tratamentul cariei presupune mai întâi îndepărtarea țesutului dentar afectat până se ajunge la țesut dentar sănătos.

Dacă a avut loc și afectarea nervului, urmează tratament endodontic și în final reconstrucția coronară.

În clinica noastră se realizează plombe din materiale compozite și din cimenturi dentare.

În funcție de dimensiunea și profunzimea procesului carios, uneori o plomba nu este suficientă.

În aceste cazuri, tratamentul recomandat trebuie făcut cu ajutorul unei incrustații (inlay/onlay) sau chiar prin realizarea unei coroane dentare.


alb logo clinica stomatologica sectorul 1 dentomatic

Ajutată de experiența clinică a medicilor și tehnologia modernă utilizată, echipa Dentomatic MED acordă o importanță deosebită relației medic-pacient. Aici veți avea parte de servicii de calitate!

Noutati in Blog