Ne pregatim de vizita...

SERVICII STOMATOLOGIE

URGENTE STOMATOLOGICE

Consultatii in regim special

DUREREA DENTARA – CEA MAI FRECVENTA URGENTA IN CABINETUL DENTAR


Durerea dentară acută, uneori însoțită de febră și umflarea gingiei sau a feței este principalul motiv pentru care pacienții ajung de urgență în cabinetul dentar. Îndepărtarea durerii se poate face rapid în cabinet, dar după aceasta trebuie tratată cauza. Durerea dentară acută este datorată de cele mai multe ori unor complicații dentare ale cariilor precum pulpita sau abcesul.

Principalele urgențe dentare cu care pacienții se prezintă în cabinet:

  • durerea dentară acută
  • fracturarea unui dinte
  • apariția unei ”umflături” lângă un dinte – abcesul
  • pierderea unei plombe
  • pierderea (descimentarea) unei coroane dentare
  • rănirea limbii, gingiei, buzei sau obrazului
  • sângerări gingivale
  • pericoronarite determinate de creșterea măselelor de minte

În timpul programului de lucru, clinica Dentomatic Med asigură rezolvarea rapidă a urgențelor dentare chiar și fără programare. După tratamentul de urgență, într-o ședință ulterioară va trebui tratată cauza. Dacă va considera necesar, medicul va îndruma pacientul pentru efectuarea unei radiografii sau a altor investigații.

DUREREA DENTARĂ

Cauzele durerii dentare acute sunt multiple, de la o inflamație a pulpei dentare datorate unei carii avansate și până la o fractură datorată unui traumatism.

După ameliorarea inițială a durerii trebuie identificată și tratată cauza.


ABCESUL DENTAR

Acesta reprezintă o cauză frecventă de durere dentară acută. Abcesul este o infecție localizată periodontal (între gingie și dinte) sau periapical (la vârful rădăcinii).

Netratat abcesul dentar poate produce complicații prin afectarea țesutului osos.

Tratamentul poate presupune uneori administrarea de antibiotice, incizia gingiei pentru drenarea abcesului și administrarea de calmante.


PIERDEREA UNEI PLOMBE

Uneori pierderea unei plombe sau a unei coroane dentare nu pare o urgență pentru pacient deoarece nu este asociată cu durerea.

În lipsa tratamentului, situația clinică banală inițial se poate complica prin apariția durerii (de exemplu în cazul unei plombe căzute de pe un dinte vital) sau prin fracturarea bontului dentar cu imposibilitatea reconstruirii lui ulterioare (în cazul pierderii unei coroane dentare).


PERICORONARITA

Reprezintă o inflamație a țesutului din jurul unui dinte care erupe pe arcadă, frecvent întâlnită la molarii de minte.

Pacientul acuză o durere variată ca intensitate în regiunea respectivă, uneori miros și gust neplăcut și rar imposibilitatea de a deschide gura.


alb logo clinica stomatologica sectorul 1 dentomatic

Ajutată de experiența clinică a medicilor și tehnologia modernă utilizată, echipa Dentomatic MED acordă o importanță deosebită relației medic-pacient. Aici veți avea parte de servicii de calitate!

Noutati in Blog