Ne pregatim de vizita...

Chirurgie Orala

articol-stomatologie-chirurgie-orala-1200x800.jpg

Chirurgia orală și maxilo-facială se ocupă cu tratamentul chirurgical din teritoriul oro-maxilo-facial. În cabinetul dentar se pot realiza mai multe manopere chirurgicale iar dintre acestea cea mai frecventă este extracția dentară.

În clinica Dentomatic Med, se realizează următoarele intervenții chirurgicale:

  • extracții dentare
  • odontectomii
  • rezecții apicale
  • premolarizări
  • chirurgie parodontală
  • implanturi dentare
  • alte intervenții necesare inserării implanturilor dentare

Toate intervențiile chirurgicale sunt evaluate și particularizate pentru fiecare caz în parte.

Extracția dentară

Este cea mai frecventă dintre manoperele chirurgicale, în general apelăm la ea atunci când:

  • dintele nu mai poate fi salvat cu ajutorul altui tratament
  • este necesară în scop ortodontic

După extracție, dintele poate fi înlocuit cu un implant dentar sau cu ajutorul unei punți dentare.

Rezecția apicală

Rezecția apicală este o manoperă chirurgicală ce constă în îndepărtarea apexului unui dinte împreună cu țesutul înconjurător infectat. Ea este indicată pentru rezolvarea unor probleme legate de canalul radicular, probleme care nu s-au rezolvat sau pentru care nu este posibilă rezolvarea endodontică.

Premolarizarea

Premolarizarea este o manoperă chirurgicală ce presupune secționarea și îndepărtarea unei porțiuni corono-radiculare afectate a unui molar mandibular, cu păstrarea rădăcinii sănătoase. Această manoperă se face atunci când tratamentele endodontice au eșuat sau nu mai pot fi realizate.

Implantul dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan sau zirconiu cu ajutorul căruia se înlocuiește un dinte sau mai mulți dinți absenți de pe arcadă. Practic implantul este inserat în osul alveolar și va ține loc de rădăcină, iar pe acest suport se va realiza protezarea ulterioară.

Procedura chirurgicală de inserarea a implantului permite pacientului să se întoarcă acasă în aceeași zi. După inserare urmează o perioadă de vindecare în care organismul formează țesut osos în jurul implantului. Protezarea definitivă pe implanturi se poate face abia după această perioadă care ține între 3-6 luni. În timpul perioadei de vindecare pacientul beneficiază de o protezare provizorie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


alb logo clinica stomatologica sectorul 1 dentomatic

Ajutată de experiența clinică a medicilor și tehnologia modernă utilizată, echipa Dentomatic MED acordă o importanță deosebită relației medic-pacient. Aici veți avea parte de servicii de calitate!

Noutati in Blog