Ne pregatim de vizita...

articole-stomatologie-copii-1200x800.jpg

Stomatologie Copii

Printre prioritățile clinicii noastre se află și grija față de sănătatea orală a copiilor. Pentru copii este important să ne axăm pe prevenție și pe înlăturarea fricii de stomatolog. Afecțiunile orale cu care copii preșcolari și școlari se confruntă au caractere diferite față de afecțiunile adulților. Este important să ne asigurăm cooperarea celor mici prin tratarea acestora într-un mediu ce le inspiră siguranță și încredere.

Cele mai întâlnite afecțiuni dentare ale copiilor ce necesita vizita la stomatologie copii sunt:

cariile
abcesele dentare
acumularea de placă bacteriană, tartru și apariția gingivitei
probleme ortodontice

Tratamentele stomotologice pentru copii oferite de clinica noastră:

Stomatologie copii – Tratamente profilactice

Pentru a preveni apariția cariilor la copii se pot face sigilări, fluorizări și li se poate explica acestora importanța periajului și modul corect de realizare al lui.

Este important de reținut și faptul că dinții de lapte nu trebuie să fie neglijați datorită ideii că vor fi înlocuiți de cei permanenți. Menținerea pe arcadă a dinților de lapte până la perioada când aceștia trebuie să fie înlocuiți de cei permanenți ajută să nu apară anomalii în erupția și poziționarea dinților permanenți.

Stomatologie copii – Extracția dinților de lapte

Această manopera este indicată dinților de lapte ce prezintă mobilitate datorită rizalizei (resorbția rădăcinii) și creșterii dintelui permanent. Extracția unui dinte de lapte fără mobilitate se poate face și în cazurile în care acesta determină tulburări în erupția dinților permanenți, dacă dintele de lapte prezintă carii complicate și riscul de apariție a infecțiilor locale/generale sau dacă dintele de lapte a suferit anumite leziuni traumatice precum fracturi radiculare.

Stomatologie copii – Aparate dentare copii

În general pacienții care solicită consultație ortodontică se prezintă cu probleme precum dinți strâmbi, dinți înghesuiți, strungăreață sau existența unor canini incluși.

Copiii de orice vârstă, chiar și adulții, pot face un consult la ortodont. Prima vizită la ortodont se poate face în jurul vârstei de 6 ani. Este important ca pacientul să fie consultat de un ortodont cât mai devreme deoarece depistarea la o vârstă cât mai mică a problemelor ortodontice permite și o corectare mai ușoară a acestora. Tratarea mai târziu a unor probleme ortodontice poate implica tratamente mai lungi, proceduri mai complexe și intervenții chirurgicale.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


alb logo clinica stomatologica sectorul 1 dentomatic

Ajutată de experiența clinică a medicilor și tehnologia modernă utilizată, echipa Dentomatic MED acordă o importanță deosebită relației medic-pacient. Aici veți avea parte de servicii de calitate!

Noutati in Blog